Resultaten voor opbouw houtskeletbouw wanden

   
 
opbouw houtskeletbouw wanden
 
Opbouw houtskeletbouw wanden in detail Dewaele Woningbouw.
Wand type 18 is een bredere wand, maar legt de klemtoon op natuurlijke materialen. De keuze van het type wand voor jouw houtskeletbouw ligt volledig in handen van de bouwheer, maar onze adviseurs van begeleiden je graag in jouw keuze.
Bedrijf Luxwood.
Ook hebben wij een moduleerbaar systeem van houtskeletbouw, wat de ideale oplossing is bij renovatie, aanbouw of opbouw. Met dit principe werken wij met kleine voorgemonteerde wanden, die te dragen zijn door 2 werkkrachten. Op deze manier hoeft er geen dure kraan aan te pas komen, en loopt de verbouwing sneller als bij traditionele bouw.
Houtskeletbouw bij all-in-one bouwbedrijf Matthijssens uit Hamme.Bouwonderneming Matthijssens.
Houtskeletbouw, sterk buitengewoon warm. Bij houtskeletbouw vormt een houten geraamte de basis van je bouwproject. Met deze bouwmethode kan je gemakkelijk elke richting uit: klassiek, modern, landelijk, De opbouw van een houtskelet gaat razendsnel, waarna de afwerking onmiddellijk kan starten. Andere voordelen van houtskeletbouw zijn.: Ook bij koud of slecht weer kan er aan je houtskelet gewerkt worden. De constructie is licht, waardoor je bespaart op de fundering. Er is geen droogtijd. De isolatiewaarden zijn optimaal, wat je merkt aan je energiefactuur. Hout betekent extra zuurstof in je woning. Hout is milieuvriendelijk en ecologisch. Houten wanden voelen nooit koud aan.
HOUTSKELETBOUW QBUILD, BETROUWBAAR BOUWEN ENERGIEVERSTANDIG LEVEN.
Houtskeletbouw is een gezonde, ecologisch verantwoorde en snelle manier van bouwen, waarbij de basisconstructie voornamelijk bestaat uit hout en van hout afgeleide materialen waardoor men een zeer aangenaam woonconfort bekomt. De funderingen en de vloerplaat van het gelijkvloers bestaan uit beton en betonblokken. Afhankelijk van de ondergrond en keuze van de bouwheer kan er geopteerd worden voor: Een volle grond fundering, een kruipkelder, een kelder of combinatie. De wanden worden opgebouwd uit een houten raamwerk van verticale stijlen en koppelregels, langs beide zijden bekleed met houten beplating, waarvan de buitenbeplating steeds damp/open is, gipsplaten en voorzien van milieu vriendelijke gezonde isolatie.
Houtskeletbouw: de voor en nadelen onder de loep.
Houtskeletbouw het woord verraadt het al is een bouwwijze waarbij de dragende structuren uit houten balken wordt gemaakt. De verzameling van deze balken biedt een skelet dat aan de binnen en buitenzijde wordt bekleed met houten plaatmateriaal. De holte tussen deze wanden wordt best opgevuld met een akoestisch en thermisch isolerend materiaal.
Houtskeletbouw: Bouwkundig detailleren details bouwkunde.
De verdiepingsvloer is in de houtskeletbouw het platform voor de verdere opbouw van de woning het gebouw. Deze vloer bestaar uit vloer, rand, en kopbalken, alsmede vloerplaten, plafond en in veel gevallen isolatiemateriaal. De vloerbalken worden opgelegd op een muurplaat, koppelregel, bovenregel of onderslagbalk van de hierboven beschreven dragende wanden.
INTERBO bvba productie van houtskeletwanden.
Ook worden de nodige bevestigingsmaterialen bijgevoegd houtdraadbouten en staalband. een houtskeletbouwwoning is na afwerking niet meer te herkennen van een klassieke woning opbouw. Zo worden de gevels zoals bij traditionele woningbouw volledig gemetseld in gevelstenen, of afgewerkt met hout, sidings, Aan de binnenzijde worden er steeds een dubbele gipskartonplaat voorzien, of een bepleistering op stucanet. Hierdoor wordt er een brandweerstand RF60 verkregen, en zullen verzekeringkosten tegenover traditioneel geheel gelijklopend zijn, gezien het houtskelet volledig bedekt is. Plaatsingstermijnen op de werf zijn veelal korter dan traditionele bouw doordat alle houten wanden in atelier wordt geproduceerd wat de totale kostprijs alleen maar gunstiger kan beïnvloeden, doordat de verplaatsingen naar de werf sterk gereduceerd worden. Ook worden lopende huurkosten ingekort door het sneller bewoonbaar zijn. Door het gebruik van een houtskeletbouw, kan er meer isolatie geplaatst worden zonder uw muurdikte te vergroten.
Houten aanbouw in houtskeletbouw: prijs, voordeel opbouw.
Je vergroot immers bestaande ruimtes zoals de woonkamer, garage of keuken tot een groter volume in je vertrouwde omgeving. Er bestaan een aantal bouwmethodes om een aanbouw te realiseren. Welk type je kiest hangt af van de bestaande constructie, de ondergrond en het budget. Préfab aanbouw: woonuitbreiding opgetrokken in préfab houten wanden en vloeren. Houtskelet aanbouw: aanbouw opgetrokken in houten liggers en balken. Aanbouw in massiefbouw: aanbouw opgetrokken in massief hout of volhouten balken. Een uitbouw optrekken in houtskeletbouw i.p.v. traditioneel metselwerk heeft zo zijn voordelen. Het soortelijk gewicht van houtskeletbouw ligt tot 30% lager dan traditionele bouwwerken waardoor een zeer snelle realisatie van de uitbouw kan plaatsvinden. De wanden van een uitbouw in houtskeletbouw zijn een stuk minder dik waardoor je binnenin veel meer ruimte verliest, je kan ze ook ineens isoleren. Ook de dimensionering van een eventuele fundering is een stuk kleiner waardoor je bespaart op de funderingskosten. Hier spreekt men van een droge afbouw omdat er zeer weinig water verwerkt wordt in de opbouw van de constructie.
Houtskeletbouw: Bouwkundig detailleren details bouwkunde.
De stabiliteit wordt ontleend aan de combinatie van gesloten wanden skelet met triplex beschoten en stijve vloervelden, almede de onderlinge koppeling van deze elementen. De triplexbeschieting van de wanden duurzaamheidsklasse IV en lijmverbinding klasse Exterieur 1 volgens NEN norm 3278 wordt aan de buitenzijde voorzien van een regenjas bestaande uit een laag water en windkerend, maar waterdamp doorlatend materiaal. De binnenbekleding van het skelet bestaat meestal uit gipskartonplaten. Om condensatie in de constructie uit te sluiten wordt tussen gipsplaten en skelet een dampremmende folie aangebracht terwijl, tussen de stijlen het thermisch en/of akoestisch isolatiemateriaal komt. voor verdere uitleg het onderwerp bouwfysische" aspecten van houtskeletbouw."

Contacteer ons